previous arrow
next arrow
Slider

Gör något kul tillsammans

Passa på att göra nåt kul, utmanande eller lära något nytt tillsammans när ni är här! Aktiviteterna går bra att boka i samband med övernattning eller måltid på Tofta Gård!

Träffas & Trivas

Läs mer här

Tillsammans med dina vänner! Samla ett gäng arbetskamrater, släkten, syjuntan, kompisarna, möhippan eller någon annan grupp där du trivs. Ta med hela gänget och kom till oss på Tofta Gård Orust, mitt i Bohuslän.

Ni väljer själva om ni vill starta med lunch och göra en eller flera gemensamma aktiviteter under eftermiddagen eller om ni startar med middag. I båda fallen får ni gott om tid att umgås och äta gott. Det finns också tid att göra en promenad till vår brygga för att känna dofterna från havet och känslan av västkusten.

Om ni väljer att börja med lunch så serveras den kl 12 på lördagen. Efter lunchen är det dags för den eller de aktiviteter ni valt.

Till middag serveras en smakfull trerätters meny i vår restaurang. Efter maten kan ni samlas i sällskapsrummet för att prata och mysa hela kvällen. Där finns även öl, vin och alkoholfriadrycker till försäljning i husbaren.

Söndag morgon serveras en härlig frukostbuffé innan det är dags att bryta upp efter ett, förhoppningsvis inspirerande och skönt dygn.

 

Om paketet:

  • Inheckning från kl 15.00
  • Trerätters middag i restaurangen
  • Tillgång till sällskapsrummet Vinden under kvällen
  • Övernattning i två- eller flerbäddsrum inkl sänglinne och städning

Söndag:

  • En rejäl frukostbuffé

Pris: 930 kr/person.

Dryck till middagen tillkommer, vi har fullständiga rättigheter för servering av alkohol på anläggningen. Priset för paketet bygger på att samtliga gäster äter samma meny

 

Om ni väljer att starta med lunch så kostar den 120 kr/person inkl måltidsdryck, sallad och kaffe

Eftermiddagskaffe med bröd att ta med som picnic eller i serveringen kostar 50 kr/person

Minsta antal 10 personer per grupp & aktivitet om ni väljer att göra någon gemensam aktivitet, annars 15 personer

Priserna gäller inkl moms för privatpersoner och föreningar, exkl moms för företag.

Bokningsregler för privatpersoner och föreningar
Bokningsregler för företag

Laga mat med Kocken

Läs mer

Tillsammans med en kock på Tofta Gård, skapar ni en måltid utöver det vanliga! På ett par timmar skapar en grupp många goda rätter till en buffé. Vill ni hellre laga en trerättersmiddag så går det också bra, vi har flera olika förslag för båda varianterna. Det här är en aktivitet där mycket kreativitet brukar komma fram.

Tillägg till middagspriset: 295 kr/person

Golf

Läs mer

Prova på att slå era första golfbollar eller bättra på slagen under överinseende av en golf pro.

Det går också bra att gå en runda på pay-and-play banan intill Tofta Gård.

Pris med instruktör: 200 kr/person och timme    Greenfee: 150 kr/person

Golfklubbor och bagar finns att hyra

Vinprovning

Läs mer

Alla provningar startar med en kort genomgång om viner och tillverkningsprocessen. Sedan provar vi vinerna genom att titta, lukta och smaka. Efteråt görs en summering och alla deltagare får ett häfte med en beskrivning av de viner som ingick. Till alla provningar serveras passande små tilltugg.

Vart är vi på väg?

Fem viner – fem länder – fem städer – fem frågor på varje land. Vi provar fem olika viner från olika världsdelar samtidigt som gruppen är indelad i lag och svarar på frågor enligt känd modell från ”På spåret”

Pris: 500 kr/person

Fem klassiska röda

Vi smakar röda viner av klassiska druvor från europeiska vindistrikt, t ex Bordeaux, Bourgogne, Cotes du Rhone, Rioja och Valpolicella

Pris: 400 kr/person

Fem klassiska vita

Vi smakar vita viner av klassiska druvor från kända vindistrikt runt om i världen

Pris: 400 kr/person

Chardonnay jorden runt

Vi upptäcker tillsammans hur olika chardonnaydruvan kan smaka beroende på var den är odlad och hur vinet har tillverkats. Fem viner – fem kontinenter

Pris: 400 kr/person

Mousserande viner

Fest och glädje när bubblorna sprutar! Vi testar allt från det bästa och billigaste mousserade vinet till den dyra champagnen. Fem olika sorter

Pris: 500 kr/person

Ost – och vinprovning

Spännande provning där vi får uppleva vad det innebär att smaker ”gifter” sig med varandra. Fem ostar – fem viner – fem smaksensationer!

Pris: 500 kr/person

Dessert- och dessertvinsprovning

Den goda avslutningen på varje god måltid. Fem olika desserter tillsammans med passande och härliga dessertviner.Choklad, frukt, bär, ost, tårta och till detta vinets underbara nektar.

Fem desserter – fem viner – fem smakkombinationer

Pris: 500 kr/person

Priserna gäller inkl moms för privatpersoner och exkl för företag & andra organisationer

Kontakta oss om ni vill ha andra typer av vinprovningar eller provningar med andra drycker

Vår sommelier

Jag började min bana som vinkännare med att i slutet på 70-talet dricka Villafranca och Parador. Åren har gått och mina kunskaper och krav har förändrats. Under 2009 gick jag en utbildning till sommelier på Vinkällan i Stockholm. En fantastisk utbildning som gav mig en gedigen grund att fortsätta att utforska dryckernas värld. Då jag är kock så har kombinationen av mat och dryck kommit att bli något som ligger mig varmt om hjärtat. Därför rekommenderar jag varmt vår ost- och vinprovning.

Hans Johansson, Tofta Gård Orust AB

Sång & musik

Konsert LottaLäs mer

Lotta Rossövik vissångerska med gitarr. Lotta har en stor repertoar med visor av bl a Evert Taube, Christina Kjellsson, Peter LeMarc, Alf Hambe och många fler. Hon blandar visor med skrönor och berättelser. Lotta sjunger gärna på dialekt från Orust och Tjörn. Pris: 4000 kr, för 45 minuters underhållning

Mordmysterium

Läs mer

En oförglömlig middag i sann deckaranda med en ”mördare” i sällskapet!

Tillsammans med en grupp vänner eller arbetskamrater kan ni uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som ni äter god mat. Här omges du av intriger som resulterar i MORD. Kanske är det DU som är mördaren!

Alla som deltar har en egen karaktär och spelar sin roll, med egna uppdrag och egna ledtrådar. Efter en introduktion får alla deltagare en gästlista och instruktioner om sin rollfigur och slår sig ned till middag. Det är där som gåtan ska lösas. Under middagen pågår ständigt nya utspel med utpressning, förtal, köp och handel. Det gäller att ta reda på så mycket information som möjligt för att kunna lista ut vem mördaren är. Allt leds av en eller flera proffsiga instruktörer som också har en roll i mordmysteriet.

Ett komiskt mordmysterium med mycket skratt och humor! Aktiviteten kan bokas i samband med att gruppen äter förbeställd middag i vår restaurang.

Antal deltagare: 12-120 personer, tidsåtgång: 3-4 timmar

Kontakta oss för mer information och priser

Bad i vedeldad tunna

Läs mer

Prova på en skön avkoppling och kul aktivitet, året runt. Lika skönt en mörk stjärnklar höstkväll som en ljummen sommardag!!! På Tofta finns två tunnor med plats för 6-8 personer i varje och en vedeldad bastutunna.

Priser:

En tunna       2.000:-

Två tunnor    2.500:-

Bastutunna   1.000:-, ingår då båda badtunnorna bokas

Kombinera gärna med bastu och bar!

Kajak

Läs mer

Den som ger sig ut på en kajaktur kommer inte tillbaka.

…tillbaks kommer en förändrad människa!

Erfarna instruktörer tar er med på en upplevelserik tur bland öar och kobbar i Orusts skärgård.

Pris: från 500 kr/person, tidsåtgång ca 4 timmar

All utrustning som behövs ingår!

 

Det går även bra att boka paketet andra veckodagar än helger. Priserna gäller inkl moms för privatpersoner och exkl moms för företag & andra organisationer.

Välkomna!!!

En båttur på havet

Läs mer

Det finns många fina turer som går att göra i vår omgivning. Via Islandsberg kan man åka inomskärs förbi Evert Taubes Malö och Flatö till träbåtsmuseet på Bassholmen. Gullholmen och Käringön har underbara gamla fiskelägen där husen ligger tätt tätt intill varandra, här kan man få berättat hur människorna levde i skärgården förr i  tiden eller kanske göra en krogrunda på de ställen som finns nu för tiden. Utanför Käringön på väg mot Måseskär, som nämns i sjöväderrapporten varje dag, ligger ofta sälarna och solar på klipporna. Om man väljer att ta en tur till Lysekil går det bra att passa på att kombinera med ett besök på ”Havets hus”. Det är nåt speciellt med Bohuslän och västkusten!

Från bryggan i Stocken hämtar båtar små eller större grupper för en tur. Vi skickar gärna med lunch eller fika som pic-nic. Kontakta oss för förslag på båtar och utflykter på havet.

Att göra på egen hand

 

På gården finns en stor gräsmatta med plats för lek och aktiviteter t ex brännboll, kubb eller femkamp. I direkt anslutning till gården finns fina promenadstigar till havet inne i Stocken eller vår egen brygga, och upp på de bohuslänska ”fjällen”.

Ta gärna Västrafiks färjor från Tuvesvik till bilfria öarna Gullholmen eller Käringön och deras spännande fiskelägen. Det finns också flera mindre båtar som kan hyras som sjötaxi eller för fisketurer.

Med bil, cykel eller buss går det bra att åka till Orusts mest levande fiskeläge Mollösund eller varför inte vandra på pilgrimsleden eller på andra leder på önVill ni shoppa så finns Göksäter, vårt eget Ullared med något för alla, endast 20 minuter bort!

På grannön Tjörn finns bl a Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn och Pilane gravfält med konstutställning!

Lysekil är en härlig sommarstad med bl a Havets hus och på väg ut mot Hunnebostrand finns Nordens Ark som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid!

På Orust finns många lokala producenter med gårdsförsäljning, några av våra leverantörer är:

Håvs lamm & delikatesser och Töllås fårgård

RJs närproducerade kött

Holm Kalvhagen

Honungsgården i Tavlebord och Tavlebords saluhall mitt på ön

Handelsträdgården Orust Blommor

Bohuslän är fullt av mysiga fiskelägen med olika karaktärer

Läs mer om saker som är öppna för besök när du är här på Södra Bohuslän turisms hemsida. 

Välkommen att utforska vår fantastiska vackra västkust!

Kontaktuppgifter

Tofta Gård Orust

Stockenvägen 25

474 92 Ellös

GPS-koordinater: N58.153854°, E11.430802°

Tel: +(46)304 – 503 80

Mail: info@toftagard.se

Vi finns 80 km från Göteborg och 45 km från Uddevalla

Hitta hit – med bil

Följ skyltar från E6 mot Orust/Tjörn och väg 160. Vid Varekils korsväg, sväng mot Ellös. Efter ca 15 km sväng vänster och följ skyltar mot Stocken. 1 km innan Stocken följ skylt Tofta Gård till höger och du är framme.

Här finns vi