Älskade krusbär

Krusbärsår på Tofta Gård

I år har vi skördat krusbär som vi aldrig gjort tidigare. Tidigare än andra år har det också varit. Vi har kokat marmelad på allt som vi sedan serverar till frukost.

Här får ni ett lätt recept som vi hittat på nätet.

Krusbärsmarmelad med whisky

  • 1 kg krusbär som inte behöver vara helt mogna
  • 1 kg syltningssocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk whisky

Gör så här:

  1. Rensa, snoppa och skölj krusbären. Kör dem grovt i en mixer.
  2. Rör ihop krusbärsröran med sockret och koka upp på hög värme. koka sedan på samma höga värme under 4 minuter.
  3. Ta kastrullen av plattan och skumma av om det behövs. Rör ned whiskyn och vaniljsockret.
  4. Häll upp ända till kanten i heta burkar och sätt på det heta locket med detsamma.
  5. Kyl ned så fort det går

Hälsningar Mia&Hans

Post A Comment