previous arrow
next arrow
Slider

Om oss

Vår devis är ”mer än bara ett vandrarhem”. Här finns gott om plats för vandrarhemsgäster, fester, konferenser och andra typer av grupper. Hos oss handlar mycket om havet, naturen och om att må bra!

Vi har öppet för vandrarhemsgäster april – oktober. För konferenser, grupper, bröllop och fester har vi öppet större delen av året.

I augusti 1998 åkte Hans till Orust för att på Tofta Gård leda ett seminarium med 40 forskare från dåvarande Astra Hässle. Hans hade aldrig tidigare aldrig varit på Orust så detta var en ny upplevelse. Väl på plats träffade han Ingela Meuller och Paul Öhman som startade vandrarhem på Tofta Gård 1984. Efter många turer fram och tillbaka kom alla överens om att Mia och Hans skulle börja driva vandrarhem på Tofta Gård den 1 mars år 2000. Efter att i sina tidigare liv som konsulter och utbildare besökt många kursgårdar så såg de sig skickade att kunna utföra storverk på Tofta Gård. ”Det är inte bara att gå och glassa hela dagarna” citat från Paul Öhman när han står och hänger på spaden. Han hade rätt, det var inte bara att gå och glassa hela dagarna.

Sedan år 2000 har Mia och Hans lagt ned mycket arbete och investeringar för att utveckla Tofta Gård till den oas det är idag. Mia och Hans är mycket stolta att få vara bland de få som förvaltat Tofta Gård under årens gång.

Hans Johansson

Krögare och vandrarhemsvärd på Tofta Gård. Något som 1995 var fullständigt otänkbart då han var avdankad officer från Dalregementet, bodde i Krusbo utanför Falun och var sedan flera år konsult inom ledarskap och organisationsutveckling.

Hans älskar sedan barndomen att spela bridge, andra intressen är att fotografera och att svarva i olika träslag.

Maria Laurell

IT-konsulten som blev med vandrarhem och restaurang längst ut på västra Orust. Kommer från början från Hälsingland och bodde många år i Stockholm. Därför undrar hon ibland fortfarande när och varifrån tunnelbanan går. Jobbar mycket under stora delar av året men älskar också att pyssla, inreda, plocka snäckor och resa.

Välkomna!

Kontaktuppgifter

Tofta Gård Orust

Stockenvägen 25

474 92 Ellös

GPS-koordinater: N58.153854°, E11.430802°

Tel: +(46)304 – 503 80

Mail: info@toftagard.se

Vi finns 80 km från Göteborg och 45 km från Uddevalla

Hitta hit – med bil

Följ skyltar från E6 mot Orust/Tjörn och väg 160. Vid Varekils korsväg, sväng mot Ellös. Efter ca 15 km sväng vänster och följ skyltar mot Stocken. 1 km innan Stocken följ skylt Tofta Gård till höger och du är framme.

Här finns vi