previous arrow
next arrow
Slider

Upplev Tofta Gård och västkusten

Upplev Tofta Gård och västkusten själv eller tillsammans med en grupp. Passa på att göra något kul, utmanande eller lära något när ni är här! Aktiviteterna går bra att boka i samband med övernattning eller måltid på Tofta Gård. Bl a med Träffas & Trivs eller Konferenspaket!

Escape box

Escapebox spännande aktivitet på Tofta Gård

Läs mer

Har ni vad som krävs för att bli agenter på Perfect Intelligence? Är laget strukturerat och lösningsorienterat? Kommunicerar laget bra med varandra? Varje lag ska lösa spännande och underhållande uppdrag för att kunna öppna agentväskan. Leta spår, identifiera fingeravtryck, koder och fullfölj uppdraget för att få fast spionen i denna roliga och mobila variant av Escape Room.

Minsta antal: 6 personer. Tidsåtgång: ca 1,5 timmar

Kontakta oss för mer information och priser

Laga mat med Kocken

Laga mat med kocken på Tofta GårdLäs mer

Tillsammans med en kock på Tofta Gård, skapar ni en måltid utöver det vanliga. På ett par timmar skapar en grupp många goda rätter till en buffé. Vill ni hellre laga en trerättersmiddag så går det också bra, vi har flera olika förslag för båda varianterna. Det här är en aktivitet där mycket kreativitet brukar komma fram.

Tillägg till middagspriset: 295 kr/person

Vinprovning

Vinprovning på Tofta Gård

Läs mer

Alla provningar startar med en kort genomgång om viner och tillverkningsprocessen. Sedan provar vi vinerna genom att titta, lukta och smaka. Efteråt görs en summering och alla deltagare får ett häfte med en beskrivning av de viner som ingick. Till alla provningar serveras passande små tilltugg.

Vart är vi på väg?

Fem viner – fem länder – fem städer – fem frågor på varje land. Vi provar fem olika viner från olika världsdelar samtidigt som gruppen är indelad i lag och svarar på frågor enligt känd modell från ”På spåret”

Pris: 500 kr/person

Fem klassiska röda

Vi smakar röda viner av klassiska druvor från europeiska vindistrikt, t ex Bordeaux, Bourgogne, Cotes du Rhone, Rioja och Valpolicella

Pris: 400 kr/person

Fem klassiska vita

Vi smakar vita viner av klassiska druvor från kända vindistrikt runt om i världen

Pris: 400 kr/person

Chardonnay jorden runt

Vi upptäcker tillsammans hur olika chardonnaydruvan kan smaka beroende på var den är odlad och hur vinet har tillverkats. Fem viner – fem kontinenter

Pris: 400 kr/person

Mousserande viner

Fest och glädje när bubblorna sprutar! Vi testar allt från det bästa och billigaste mousserade vinet till den dyra champagnen. Fem olika sorter

Pris: 500 kr/person

Ost – och vinprovning

Spännande provning där vi får uppleva vad det innebär att smaker ”gifter” sig med varandra. Fem ostar – fem viner – fem smaksensationer!

Pris: 500 kr/person

Dessert- och dessertvinsprovning

Den goda avslutningen på varje god måltid. Fem olika desserter tillsammans med passande och härliga dessertviner.Choklad, frukt, bär, ost, tårta och till detta vinets underbara nektar.

Fem desserter – fem viner – fem smakkombinationer

Pris: 500 kr/person

Priserna gäller inkl moms för privatpersoner och exkl för företag & andra organisationer

Kontakta oss om ni vill ha andra typer av vinprovningar eller provningar med andra drycker

Vår sommelier

Jag började min bana som vinkännare med att i slutet på 70-talet dricka Villafranca och Parador. Åren har gått och mina kunskaper och krav har förändrats. Under 2009 gick jag en utbildning till sommelier på Vinkällan i Stockholm. En fantastisk utbildning som gav mig en gedigen grund att fortsätta att utforska dryckernas värld. Då jag är kock så har kombinationen av mat och dryck kommit att bli något som ligger mig varmt om hjärtat. Därför rekommenderar jag varmt vår ost- och vinprovning.

Hans Johansson, Tofta Gård Orust AB

Sång & musik

Trubadur Lotta på Tofta GårdLäs mer

Boka Lotta Rossövik under kvällen! Lotta är en vissångerska med gitarr, hon har en stor repertoar med visor av bl a Evert Taube, Christina Kjellsson, Peter LeMarc, Alf Hambe och många fler. Hon blandar visor med skrönor och berättelser. Lotta sjunger gärna på dialekt från Orust och Tjörn. Pris: 4000 kr, för 45 minuters underhållning. Vi har också förslag på annan typ av underhållning under middagen eller festen.

Mordmysterium

Mordmysterium under middagen på Tofta GårdLäs mer

En oförglömlig middag i sann deckaranda med en ”mördare” i sällskapet!

Tillsammans med en grupp vänner eller arbetskamrater kan ni uppleva en kväll i sann deckaranda samtidigt som ni äter god mat. Här omges du av intriger som resulterar i MORD. Kanske är det DU som är mördaren!

Alla som deltar har en egen karaktär och spelar sin roll, med egna uppdrag och egna ledtrådar. Efter en introduktion får alla deltagare en gästlista och instruktioner om sin rollfigur och slår sig ned till middag. Det är där som gåtan ska lösas. Under middagen pågår ständigt nya utspel med utpressning, förtal, köp och handel. Det gäller att ta reda på så mycket information som möjligt för att kunna lista ut vem mördaren är. Allt leds av en eller flera proffsiga instruktörer som också har en roll i mordmysteriet.

Ett komiskt mordmysterium med mycket skratt och humor! Aktiviteten kan bokas i samband med att gruppen äter förbeställd middag i vår restaurang.

Antal deltagare: 12-120 personer, tidsåtgång: 3-4 timmar

Kontakta oss för mer information och priser

Bad i vedeldad tunna

Bada vedeldad tunna på Tofta Gård

Läs mer

Prova på en skön avkoppling och kul aktivitet, året runt. Lika skönt en mörk stjärnklar höstkväll som en ljummen sommardag!!! På Tofta finns två tunnor med plats för 6-8 personer i varje och en vedeldad bastutunna.

Priser:

En tunna       2.000:-

Två tunnor    2.500:-

Bastutunna   1.000:-, ingår då båda badtunnorna bokas

Kombinera gärna med bastu och bar!

Kajak

Kajaktur på havet utanför Tofta GårdLäs mer

Den som ger sig ut på en kajaktur kommer inte tillbaka.

…tillbaks kommer en förändrad människa!

Erfarna instruktörer tar er med på en upplevelserik tur bland öar och kobbar i Orusts skärgård.

Pris: från 500 kr/person, tidsåtgång ca 4 timmar

All utrustning som behövs ingår!

En båttur på havet

båttur på havet kring OrustLäs mer

Det finns många fina turer att göra i vår omgivning. Via Islandsberg kan man åka inomskärs förbi Evert Taubes Malö och Flatö till träbåtsmuseet på Bassholmen. Gullholmen och Käringön har underbara gamla fiskelägen där husen ligger tätt tätt intill varandra, här kan man få berättat hur människorna levde i skärgården förr i  tiden eller kanske göra en krogrunda på de ställen som finns nu för tiden. Utanför Käringön på väg mot Måseskär, som nämns i sjöväderrapporten varje dag, ligger ofta sälarna och solar på klipporna. Om man väljer att ta en tur till Lysekil går det bra att passa på att kombinera med ett besök på ”Havets hus”. Det är nåt speciellt med Bohuslän och västkusten!

Från bryggan i Stocken hämtar båtar små eller större grupper för en tur. Vi skickar gärna med lunch eller fika som picknick.

En samarbetspartner för båtturer är Mareblå & Havsguiderna, läs om förslag på turer med dem här.

Är ni en stor grupp och vill åka tillsammans är Käringötrafikens båt Knape ett alternativ, läs mer.

Kontakta oss gärna för förslag på flera båtar och utflykter på havet.

Upplev Tofta Gård och västkusten på egen hand

På eller nära Tofta Gård

På gården finns en stor gräsmatta med plats för lek och aktiviteter t ex brännboll, kubb eller femkamp. I direkt anslutning till gården finns fina promenadstigar till havet inne i Stocken eller vår egen brygga, och upp på de bohuslänska ”fjällen”. Prova att fiska krabbor och ha krabbrace vid våran brygga eller vid badplatsen i Stocken.

Ta färjan till öarna

Ta gärna Västrafiks färjor från Tuvesvik till bilfria öarna Gullholmen eller Käringön och deras spännande fiskelägen.

Boka en egen båt

Om ni är ett sällskap som vill göra en utflykt på havet så har vi förslag på turer tillsammans med Mareblå & Havsguiderna. Om ni är ett stort sällskap som vill göra en utflykt eller behöver transport till och från vigsel på Käringön eller Gullholmen så finns Käringötrafikens båt Knape att chartra.

Lite längre bort

Med bil, cykel eller buss går det bra att åka till Orusts mest levande fiskeläge Mollösund eller varför inte vandra på pilgrimsleden eller på andra leder på ön?

Passa på att paddla i våra härliga vatten. Kajaker finns att hyra på Bohus Kayak i Stocken och på Flatö Kajak. Om du är golfare så finns Orust GK 7 km bort.

På grannön Tjörn finns bl a Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn och Pilane gravfält med konstutställning!

Lysekil är en härlig sommarstad med bl a Havets hus och på väg ut mot Hunnebostrand finns Nordens Ark som arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid!

Besöksmål och shopping

Vill ni shoppa så finns Göksäter, vårt eget Ullared med något för alla, endast 20 minuter bort!

På Orust finns många lokala producenter med gårdsförsäljning, några av våra leverantörer är:

Håvs lamm & delikatesser och Töllås fårgård

RJs närproducerade kött

Holm Kalvhagen

Mitt på ön finns Honungsgården Tavlebord och Tavlebords saluhall

Morlanda handelsträdgård

I det vackra gamla Tingshuset i Varekil finns blomster & presentbutiken  Blomsterting . I Tingshuset finns också café, massage och yogaklasser.

På 10 minuters promenadavstånd finns Stocken Camping med butik, restaurang, cykeluthyrning och äventyrsgolf. Öppet vår, sommar och höst.

Bohuslän är fullt av mysiga fiskelägen med olika karaktärer. Läs mer om saker som är öppna för besök när du är här på Södra Bohuslän turisms hemsida. 

Samarbetspartners

Föreningen Stocken är en viktig partner till oss. De anordnar julmarknad och sommarmarknad på Tofta Gård och står bakom många aktiviteter och praktiska saker i samhället Stocken. De driver också lokalen Svanvik som går att hyra om man vill arrangera fest på egen hand. Vi levererar gärna maten till fest på Svanvik.

Välkommen att utforska vår fantastiska vackra västkust!

Kontaktuppgifter

Tofta Gård Orust

Stockenvägen 25

474 92 Ellös

GPS-koordinater: N58.153854°, E11.430802°

Tel: +(46)304 – 503 80

Mail: info@toftagard.se

Vi finns 80 km från Göteborg och 45 km från Uddevalla

Hitta hit – med bil

Följ skyltar från E6 mot Orust/Tjörn och väg 160. Vid Varekils korsväg, sväng mot Ellös. Efter ca 15 km sväng vänster och följ skyltar mot Stocken. 1 km innan Stocken följ skylt Tofta Gård till höger och du är framme.

Här finns vi